Piškotki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po naši spletni strani, se strinjate z uporabo piškotkov.

TEMATSKI PARKI

Doživljajski park Vulkanija

Pri Gradu na Goričkem je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ob obisku Vulkanije lahko izbruh vulkana doživite tudi vi. Simpatični krtek Oli vas bo popeljal na nepozabno potovanje v globino goričkega vulkana, skozi zgodovino Zemlje in po geoloških značilnostih.
Na sodobni interaktivni mizi boste spoznali glavne geološke značilnosti Zemlje, na kratkem predavanju izvedeli vse o vulkanih, se v dvorani ob pomoči 3D stereoskopske tehnike popeljali skozi zgodovino vesolja, se podali na sprehod skozi lavino cev, se z dvigalom spustili v globino zemljine skorje in se na površje vrnili z Olijevim podzemnim vlakcem.
Dodatne vsebine ponujajo Geološki muzej, Lednarjeva usnjarna ter Olijeva trgovina.
Obisk Vulkanije lahko združite z ogledom kamnoloma bazaltnega tufa in minerala Olivina ter obiskom gradu Grad na Goričkem.

Naslov: Grad 174, 9264 Grad
Telefon: +386 (0)2 553 1000
E-naslov: info@vulkanija.si
FB: Doživljajski park Vulkanija
Podrobnosti na https://www.vulkanija.siPustolovski park Bukovniško jezero

Vsi tisti, željni adrenalina in tisti, ki se ne bojite višine, boste pravi izziv in užitek našli v Pustolovskem parku, ki se razteza v senci gozda sredi neokrnjene narave Bukovniškega jezera. Primeren je že za otroke od 4. leta starosti. Sestavlja ga skupno 58 elementov oziroma 5 različnih plezalnih poti, ki so prilagojene starosti in zmogljivosti udeležencev. Adrenalinski navdušenci lahko uživate na kar 8 metrov visokih elementih. Posebno doživetje pa predstavlja 27 metrov dolga plezalna pot Štorkljin let.
Dogodivščina za vso družino!

Naslov: Dobrovnik 299, 9223 Dobrovnik
Telefon: +386 (0)41 788 631
E-naslov: info@pustolovskipark.si
FB: Pustolovski park Bukovniško jezero
Podrobnosti na http://www.pustolovskipark.siSikaluZOO

Pravi mali živalski vrt se nahaja na posestvu v kraju Boračeva v občini Radenci. Sredi umirjene narave, obdan z gozdom je dom široki paleti najrazličnejših živali. Obisk je kot potovanje v drug svet, kjer se obiskovalci umirijo in spet najdejo stik z naravo. Živali ugodno vplivajo na počutje človeka, njegovo sproščenost, večjo odprtost in vzpodbujajo več pogovora. V SikaluZOO lahko obiskovalci opazujejo živali, jih božajo, hranijo, fotografirajo in si zapisujejo zanimivosti o njih. V živalskem vrtu ne bodo uživali samo otroci, temveč tudi odrasli!

Naslov: Boračeva 54 a, 9252 Radenci
Telefon: +386 (0)41 225 429
E-naslov: sikaluzoo@gmail.com
Podrobnosti na http://www.sikaluzoo.siPark doživetij Križevci

V Križevcih pri ljutomeru je v naravnem okolju urejena krožna rekreacijska pot z elementi motoričnega parka. Oprema je namenjeva telesni vadbi, rekreaciji, igri, počitku in izobraževanju. V parku je razporejenih preko 20 elementov za krepitev kondicije, posameznih skupin mišic, motoričnih sposobnosti, koordinacije in senzorike. Premagovanje najrazličnejših ovir je pravi izziv za odrasle in otroke. Preizkusite svoje motorične sposobnosti in vztrajnost ter postanite pravi zmagovalec!
Park doživetij Križevci je od naših apartmajev oddaljen samo 3 kilometre.

Podrobnosti o parku na spletni strani Občine Križevci http://www.obcina-krizevci.si/za-obcane/rekreacijska-infrastruktura-na-prostem-park-dozivetij-krizevci/